zondag 7 november 2010

Tilliliha (Finland)

TILLILIHA (LAMSVLEES MET DILLE OP FINSE WIJZE)

750 g lamslappen
zout
2 theelepels dille
peperkorrels
1 blaadje laurier
2 glazen witte wijn
40 g bloem
verse dille als garnering (eventueel)

Snijd de lamslappen in stukken. Zet ½ l water op met dille, gekneusde peperkorrels, laurier en witte wijn en laat dit aan de kook komen. Voeg het vlees toe en laat dit op laag vuur ruim 2 uur sudderen. Neem een flinke kop van de bouillon en laat deze wat afkoelen. Roer de bloem met deze bouillon tot een dun papje en roer dit dan door de rest van de bouillon. Blijf roeren, boven laag vuur, tot de ragoût bindt. Strooi er eventueel verse dille over. Als u verse dille kunt krijgen gebruikt u uiteraard deze ook in de ragoût!

4 personen

land : Finland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Culinair reisboek : Een tocht door de landen van Europa, de landen ten oosten en ten zuiden van de Middellandse Zee en van Noord- en Zuid-Amerika / Wina Born

Geen opmerkingen: