zondag 7 november 2010

Finse champignonsalade (Finland)

FINSE CHAMPIGNONSALADE

500 g champignons
1 kopje water
3 eetl witte wijnazijn
4 eetl slagroom
3 eetl mayonaise
½ theel zout
¼ theel witte peper
2 eetl verse fijn gesneden peterselie
4 blaadjes kropsla

De champignons zorgvuldig schoonmaken en in plakjes snijden. Het water met de azijn aan de kook brengen en over de champignons schenken. De champignons 5 minuten in het hete azijnwater leggen en vervolgens laten uitlekken. De slagroom met de mayonaise, zout, peper en de peterselie tot een slasausje roeren en over de uitgelekte champignons schenken. De salade 5 min afgedekt laten intrekken. Daarna opdienen op een bed van slablaadjes.

4 personen

land : Finland
gerechtsoort : salade

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: