KRAB IN GEMBER-KETJAPSAUS
100 milliliter zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
4 eetlepels zoete ketjap
3 eetlepels gember, zonder schil en geraspt
2 takken selderie, fijngesneden
2 bouillonblokjes
500 milliliter water
1 madame-jeanette peper, gaaf
500 gram krab, ontdooid
1 bosje lente-ui, gesnipperd
Verhit de olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de ketjap, gember, selderie, bouillonblokjes, het water en de madame-jeanette toe. Breng aan de kook en laat in ongeveer 15 minuten tot de helft inkoken. Roerbak de krab 2 minuten erdoor. Verlaag het vuur en stoof in 30 minuten op laag vuur gaar.
Strooi de lente-ui over de krab en laat je door niets anders afleiden.
4 personen
gebied : Paramaribo, Suriname
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Paramaribo : Een culinaire smeltkroes / Judith Cyrus
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten