PSARI STO FOURNO (VIS IN DE OVEN)
In de oven gebakken sardines (ghawri in het Grieks) vormen een karakteristiek Grieks visgerecht. Van deze kleine visjes snijdt men alleen de kop af en bakt ze dan ofwel met oregano en citroensap of met peterselie en tomaten. Verse sardines zijn hier moeilijk te krijgen en daarom moet u deze manier van klaarmaken eens met zeebaars- of zeetongfilet proberen.
800 gram zeebaarsfilet
½ kopje olijfolie
sap van 2 citroenen
snufje zout
snufje peper
snufje oregano
1 eetlepel boter in vlokjes
De visfilets wassen, droogdeppen en de eventueel achtergebleven grote graten verwijderen. De oven op 220°C voorverwarmen. De visfilets in een ovenschaal leggen en met olie en citroensap bedruppelen. Alles kruiden met zout, peper en oregano en dan de botervlokjes over de filets verdelen. De visfilets in 35 minuten gaar laten worden.
Hierbij past aardappelpuree en groene sla.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 minuten
gebied : Griekenland
gerechtsoort : visgerecht
bron : Originele Griekse keuken : Oorspronkelijke recepten en praktische tips / Adelheid Vossiniotis
woensdag 30 juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten