GHLOSSES STO FOURNO (GEBAKKEN ZEETONGFILETS)
800 gram zeetongfilet
½ kopje olijfolie
zout
peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie
4 tomaten
1 eetlepel boter in vlokjes
De visfilets kort koud afspoelen, droogdeppen en eventueel achtergebleven grote graten verwijderen. De filets in een ovenschaal leggen en met olie bedruppelen. De oven op 220°C voorverwarmen. Zout, peper en peterselie over de filets strooien. De tomaten wassen, drogen en in schijfjes snijden. De tomatenschijfjes op de tongfilets leggen en de botervlokjes daarover verdelen. De filets 35 minuten in de oven laten bakken, met dunne citroenschijfjes garneren en serveren.
Hierbij past gekookte aardappelen en groene sla. En wilt u er een wijn bij drinken, probeer dan een Griekse harswijn.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 35 minuten
gebied : Griekenland
gerechtsoort : visgerecht
bron : Originele Griekse keuken : Oorspronkelijke recepten en praktische tips / Adelheid Vossiniotis
woensdag 30 juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten