PSARI ME TOMATES (VIS MET TOMATEN)
1 kilogram schoongemaakte vis (roodbaars, schelvis of snoekbaars)
1 bosje peterselie
1 knoflookteentje
500 gram tomaten
½ kopje olijfolie
½ kopje witte wijn
zout
peper
3 eetlepels broodkruim
De vis van binnen en buiten onder stromend koud water grondig wassen en droogdeppen. De peterselie wassen, drogen en kleinsnijden. Het teentje knoflook schillen en uitpersen. De tomaten met kokend water overgieten, ontvellen, in stukken snijden en in een mixer pureren. De olie in een kleine pan heet maken en dan de gepureerde tomaten, de wijn, de kleingesneden peterselie, het uitgeperste knoflookteentje, het zout en de peper toevoegen en alles 10 minuten op een matig vuur laten koken. De oven voorverwarmen op 220°C. De vis in een ovenschaal leggen en de gepureerde tomaten erover gieten. De helft van het broodkruim over de tomaten strooien en dan de vis in de oven 45 minuten laten bakken. Na de helft van de baktijd de vis keren, met braadjus bedruipen, met de rest van het broodkruim bestrooien en verder laten bakken.
Hierbij past pommes frites of rijst en een salade.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 45 minuten
gebied : Griekenland
gerechtsoort : visgerecht
bron : Originele Griekse keuken : Oorspronkelijke recepten en praktische tips / Adelheid Vossiniotis
woensdag 30 juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten