ATHEENSE VISSCHOTEL
1 kilogram goudbaarsfilet
1 eetlepel boter
1 ui
750 gram aardappelen
250 gram worteltjes
zout
1 laurierblad
½ theelepel knoflookpoeder
3 eieren
½ liter melk
2 eetlepels broodkruimels of paneermeel
2 eetlepels boter of margarine
1 citroen
Was de vis, dep hem droog en snijd de vis in stukken. Beboter een ovenvaste schaal, bedek de bodem met de gesnipperde ui en leg de vis erop. Schil de aardappelen, maar de worteltjes schoon en snijd alles in plakken waarmee u de vis bedekt. Voeg zout, laurierblad en uitgeperste knoflook toe. Kluts de eieren door de melk en giet dit over de vis. Bestrooi het gerecht met het paneermeel en giet de gesmolten boter erover. Bak 1 uur in de oven op 180°C. Garneer met partjes citroen en dien op.
4 personen
gebied : Athene, Griekenland
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten