dinsdag 29 juli 2025

Kakavia (Griekenland)

KAKAVIA (VISSOEP)

1½ liter water
visafval
peterselie
2 uien
1 winterwortel
½ selderijknol
1 theelepel gekneusde peperkorrels
1 kilogram zeevis (gemengd: poon, kabeljauw, schelvis, enzovoorts)
150 gram garnalen of steurgarnalen
2 middelgrote aardappelen
4 tomaten
2 middelgrote uien
¾ deciliter olijfolie
1 teen knoflook
½ theelepel witte peper
zout
3 eetlepels fijngehakt bieslook of dille


Maak eerst de vissen schoon: snijd de kop, staart en vinnen af en fileer ze. Snijd de filets in grove stukken.
Breng water aan de kook met koppen, staarten en graten van de schoongemaakte vis. Voeg daaraan toe enkele takjes peterselie, grofgesneden ui, winterwortel, selderijknol en gekneusde peperkorrels.
Zeef na 45 minuten trekken de bouillon en voeg dan de vis toe en de garnalen. Voeg vervolgens de in stukken gesneden geschilde aardappelen, in plakken gesneden tomaten en uien en de olijfolie toe. Laat de soep 20 – 25 minuten zachtjes trekken op laag vuur tot de vis gaar is. Breng op smaak met uitgeperste knoflook, peper en zout.
Bestrooi de soep bij het serveren met gehakt bieslook of dille en geef er stokbrood bij.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : soep

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: