CHELI (PALING OP Z’N ATHEENS)
1 kilogram verse paling
750 gram tomaten
125 gram gesnipperde uien
peterselie naar smaak
125 gram paddenstoelen of champignons
1 glas witte wijn
50 gram boter
Was de palingen, verwijder het vel en snijd ze in stukken. Snijd de tomaten in plakken. Leg de helft van de tomaten en de ui met de peterselie op de bodem van een pan en leg daarop de stukken vis. Bedek ze met de rest van de tomaten en de ui, de kleingesneden paddenstoelen, de wijn en de boter.
Zet de pan op het vuur en laat de paling eerst 10 minuten koken. Zet de pan met deksel in de voorverwarmde oven en laat alles 30 minuten op 200°C gaar stoven. Dien op met rijst.
4 personen
gebied : Athene, Griekenland
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
dinsdag 29 juli 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten