JIAO XIAN XIA GU (GEBAKKEN GARNALEN)
Voor dit recept uit Xiamen gebruikt men mantisgarnalen. Deze garnalen komen voor aan de zuidkust van China.
500 gram mantisgarnalen of gamba’s
frituurolie
2 theelepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen witte peper
1 rode peper, fijngehakt
Was en droog de garnalen, maar pel ze niet. Frituur ze 3 – 4 minuten in hete olie goudbruin. Laten uitlekken. Laat 2 theelepels olie in de wok zitten, gooi de rest weg. Roerbak de knoflook enkele seconden tot het aroma vrijkomt, en voeg de garnalen en andere ingrediënten toe. Een paar seconden roerbakken. Direct opdienen.
4 personen
gebied : Xiamen, Fujian, China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
zondag 16 februari 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten