zondag 16 februari 2025

You Bao You Yu Juan (China)

YOU BAO YOU YU JUAN (INKTVIS MET BAMBOE)

Inktvis is in de kuststreken zeer geliefd en zoals bij alle vis, hoe verser, hoe beter. De Chinezen, zoals veel Aziatische koks, kerven de inktvis, zodat ze na bereiding op een dennenappel lijkt.

500 gram verse inktvis, schoongemaakt
frituurolie
1 theelepel fijngehakte knoflook
75 gram bamboescheuten, dun gesneden in stukjes van 5 centimeter lang
75 gram komkommer, dun gesneden in stukjes van 5 centimeter lang
75 gram wortel, dun gesneden in stukjes van 5 centimeter lang
1 lente-uitje, gesneden
2 eetlepels Chinese wijn
1 theelepel zout
1 theelepel maïzena, vermengd met water


Snijd de inktvis doormidden en snijd met een scherp mes elk stuk in ruitjes, maar snijd niet helemaal door. Snijd vervolgens de inktvis in stukjes van 6 bij 2 centimeter. Goed drogen.
Verhit de olie tot zeer hoge temperatuur en frituur de inktvis slechts 5 seconden. Laten uitlekken en apart zetten. Laat 1 theelepel olie in de pan, gooi de rest weg. Roerbak de knoflook enkele seconden tot ze gaat geuren. Voeg de inktvis toe en roerbak 1 minuut. Voeg de bamboescheuten, wortel, komkommer en lente-ui toe en roerbak 1 minuut. Op smaak brengen met wijn en zout en binden met maïzena. Direct opdienen.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China

Geen opmerkingen: