DOU SHA WO BING (PANNENKOEKJES VAN RODE BONEN)
Rode azukibonen zijn populair bij de bereiding van zoete gerechten en gebak, en worden vaak verwerkt tot pasta, die in blik wordt verkocht. Deze rode bonensoep wordt in China vaak als tussendoortje genuttigd, en vooral kinderen vinden het erg lekker. De bonenpasta geeft een zachte vulling aan de bekende pannenkoekjes van rode bonen uit Sichuan.
150 gram bloem, gezeefd
¼ theelepel custardpoeder
1 ei
water
100 gram rode bonenpasta
bakolie
Meng bloem, custardpoeder, ei en voldoende water om een beslag te maken, zo dik als dunne room. Verhit de wok en vet de wok met 1 theelepel olie in. Draai de wok rond zodat de olie alle kanten bedekt. Schenk ongeveer ¼ kopje beslag in de wok en schuif de wok heen en weer om een dunne pannenkoek te maken. Bak tot de bovenkant gaar is en de onderkant goudkleurig. Haal de pannenkoek uit de pan, zet apart en herhaal tot het beslag op is.
Leg de pannenkoeken, met de gebruinde kant boven, op een plat bord of een plank. Beleg het midden van elke pannenkoek met bonenpasta. Vouw de randen naar binnen, zodat de vulling bedekt blijft. Verhit een beetje olie in de wok en bak de pannenkoeken goudbruin. In stukjes snijden en opdienen.
2 personen
gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : nagerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten