CHAO LIAN XIA XIE JIAO (ZEEVRUCHTEN IN TAHOE)
200 gram gepelde garnalen
100 gram krab, vers of uit blik
2 waterkastanjes, grof gehakt
1 eetlepel gehakte korianderblaadjes
1 theelepel zout
3 – 4 grote gedroogde tahoevellen
1 theelepel maïzena, vermengd met water
frituurolie
Snijd de krab en garnalen grof in een keukenmachine. Voeg waterkastanjes, koriander en zout toe en mix het geheel enkele seconden.
Ga met een vochtige doek over de tahoevellen om ze kneedbaar te maken, en snijd ze in stukken van 12 bij 12 centimeter. Neem steeds een volle eetlepel mengsel en smeer deze over een tahoevel uit. Leg op de uiteinden van de vellen wat maïzena, vouw de zijkanten om en rol het stevig op, zodat de vulling goed op zijn plaats blijft zitten.
Frituur de rolletjes in hete olie tot ze knapperig en goudkleurig zijn. Snijd ze in stukjes.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : voorgerecht
bron : China : Oorspronkelijke recepten uit het Hemelse Rijk / Recepten van de chef-koks van Holiday Inn China
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten