SUN BAO LONG HA (GEBAKKEN GARNALEN)
2 theelepels geraspte gemberwortel
1½ eetlepel rijstwijn
175 gram rauwe garnalen, rugader verwijderd, maar ongepeld, of rose garnalen
olie om te frituren
2 tenen knoflook
1 theelepel zout
Maak eerst de marinade: vermeng de geraspte gember met de rijstwijn in een kommetje en laat de garnalen er 30 minuten in marineren.
Verhit de olie. Dep de garnalen droog en frituur ze 1 minuut; laat ze goed uitlekken. Doe de garnalen vlak voor het serveren in een droge koekenpan met het knoflook en zout en roerbak op laag vuur tot de garnalen net zijn doorgewarmd.
1 persoon
gebied : Guangzhou, Guangdong, China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : China : De Kantonese keuken / Margaret Leeming
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten