zaterdag 15 februari 2025

Long Ha Tong Mein (Guangzhou, Guangdong, China)

LONG HA TONG MEIN (MIESOEP MET GARNALEN)

200 gram rauwe garnalen, gepeld, rugader verwijderd
100 gram visfilet (schelvis en dergelijke), in stukjes gesneden
3 gedroogde Chinese champignons
200 gram lint-eiermie, gedroogd
6 plakjes gemberwortel
250 gram bladgroenten naar keus (choi sam, waterkers, spinazie, peultjes enzovoorts), in stukjes van 5 centimeter gesneden
1 liter sterke bouillon
zout
peper

MARINADE 1
1 eetlepel eiwit
1 theelepel rijstwijn
2 theelepels maïzena
snuf zout

MARINADE 2
1 eetlepel eiwit
2 theelepels maïzena
snuf zout


Maak marinade 1: vermeng de ingrediënten in een kommetje en laat de garnalen er 30 minuten in marineren.
Vermeng de ingrediënten voor marinade 2 in een ander kommetje en laat hierin de vis 30 minuten marineren.
Laat de champignons 30 minuten weken in warm water; verwijder de stelen en snijd de hoeden in vieren.
Leg de mie in een grote pan kokend, iets gezouten water met 2 plakjes gember, en kook ze in 4 minuten beetgaar. Laat de mie uitlekken en houd hem warm in nieuw, zeer heet water.
Doe 1½ deciliter van de bouillon in een pannetje, voeg de garnalen en vis toe en breng aan de kook. Schuim van boven geregeld af.
Breng in een grote pan de rest van de bouillon aan de kook met 4 plakjes gember. Voeg de groenten en de champignons toe en laat weer aan de kook komen. Voeg nu de bouillon met de garnalen en vis toe. Laat alles 2 minuten zachtjes koken en breng op smaak.
Laat de mie uitlekken en verdeel deze over 2 grote soepkommen. Lepel de soep met garnalen en groenten erover en serveer meteen.

2 personen

gebied : Guangzhou, Guangdong, China
gerechtsoort : soep

bron : China : De Kantonese keuken / Margaret Leeming

Geen opmerkingen: