GROENTEN VOOR DE MONNIKEN
3 eetlepels olie
1 centimeter verse gemberwortel, geschild en geraspt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
125 gram taugé
12 gepelde ginkgonoten of amandelen
125 gram broccoli, in roosjes verdeeld
50 gram worteltjes, geschrapt en in plakjes gesneden
100 gram bamboescheuten uit blik, uitgelekt en in plakjes gesneden
12 strochampignons uit blik
12 verse kleine champignons
10 gedroogde zwarte winterchampignons, 25 minuten in heet water geweekt en uitgelekt
12 gefrituurde seitanballetjes, desgewenst
2 theelepels rijstwijn of droge sherry
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel lichte sojasaus
1/8 liter Chinese groentebouillon
1 theelepel sesamolie
SAUS
1 theelepel maïzena
½ theelepel donkere sojasaus
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin de gember en het knoflook 2 minuten. Voeg de taugé toe en roerbak deze 1 minuut mee. Schep alles uit de wok en houd het warm.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de noten, de broccoli, de worteltjes, de bamboescheuten en de paddenstoelen 2 minuten. Voeg desgewenst de seitanballetjes toe en roerbak ze 1 minuut mee. Voeg dan de overige ingrediënten behalve de sesamolie toe, temper de hittebron en laat alles 5 minuten zachtjes koken.
Vermeng de ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer er een eetlepel water door. Roer het mengsel door de inhoud van de wok en laat alles koken tot de saus gebonden is. Besprenkel het gerecht voor het serveren met de sesamolie.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten