woensdag 8 januari 2025

Chinese vruchtensoep (China)

CHINESE VRUCHTENSOEP

1/8 liter rijstwijn of droge sherry
sap en dun afgeschilde schil van 2 citroenen
250 gram suiker
1 stengel citroengras
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, opengespleten
mespuntje geraspte nootmuskaat
1 theelepel korianderzaadjes, geplet
50 gram verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
30 gram rozijnen
500 gram schoongemaakte vruchten, zoals mango’s, aardbeien, litchi’s, carambola’s, kiwi’s


Doe de rijstwijn of droge sherry in een pan met ¾ liter water en voeg er het citroensap en de schil, de suiker, het citroengras, de kruidnagels, het kaneelstokje, het vanillestokje, de nootmuskaat, de koriander en de gemberwortel aan toe. Verhit het mengsel boven een matige hittebron en roer tot alle suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook. Temper de hittebron en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Laat het mengsel afkoelen en zeef het dan in een kom. Voeg de rozijnen toe en laat ze in het vocht in de koelkast koud worden.
Verdeel de verschillende vruchten over 4 bordjes en lepel er de kruidige suikersiroop over.

4 personen

gebied : China
gerechtsoort : nagerecht

bron : Chinees koken / Jasper Spencer-Smith

Geen opmerkingen: