TOM SOM PLA TOO (MAKREEL MET TAMARINDESAUS)
Tamarindesap verleent een uniek aroma aan deze saus. Het contrast tussen het zuur van de tamarinde en het zoet van de makreel is kenmerkend voor de Thaise kookkunst met vis.
1 makreel van 1 kilogram, of 2 makrelen van 500 gram elk
7½ deciliter water
6 sjalotjes, gesnipperd
4 eetlepels fijngehakte korianderwortel
1 theelepel witte peper
½ theelepel zout
1 deciliter nam pla (vissaus)
1 deciliter tamarindesap
3 eetlepels suiker
4 eetlepels in plakjes gesneden verse gember
6 lente-uitjes
Maak de makreel schoon en verwijder de ruggengraat. Snijd in 4 stukken. Breng het water aan de kook in een grote pan en doe er de vis en de rest van de ingrediënten behalve de gember en de lente-uitjes in. Laat 10 minuten sudderen en voeg dan de gember en vier van de in lange stukken gesneden lente-uitjes toe. Neem de pan van het vuur en laat 2 minuten rusten. Doe de stukken vis op een dienschaal en schep er wat saus over. Garneer met de rest van de lente-uitjes.
4 personen
gebied : Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand
gerechtsoort : visgerecht
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten