SOOP NAW MAI PLA-RAA (BAMBOESCHEUTENSALADE MET INGELEGDE VIS)
De lichte smaak van de bamboescheuten contrasteert heerlijk met de ingemaakte ansjovis. Geserveerd met kleefrijst en groenten wordt dit een voedzame maaltijd.
2½ deciliter water
500 gram bamboescheuten, gescheurd of in repen gesneden
5 laurierbladen
125 gram ingemaakte ansjovis
4 eetlepels nam pla (vissaus)
4 eetlepels vers limoensap
10 gram verse muntblaadjes
4 eetlepels gesnipperde lente-ui
1 theelepel geroosterd sesamzaad
snufje gemalen Thaise chilipeper
1 eetlepel gemalen geoosterde kleefrijst
BIJGERECHT (desgewenst)
4 kousenbanden, in stukken van 10 centimeter gesneden
8 bladen moeraskool of spinazie
¼ witte kool, in partjes van 3 centimeter gesneden
4 takjes verse basilicum
Giet het water in een grote pan. Voeg de bamboescheuten en laurierbladen toe en breng aan de kook. Kook 1 minuut. Giet het water af en verwijder de laurierbladen. Roer de rest van de ingrediënten bij de bamboescheuten en breng aan de kook. Doe alles op een dienschaal.
Meng de ingrediënten voor het bijgerecht en geef dat er in een kom apart bij.
4 personen
gebied : Het Noordoosten, Thailand
gerechtsoort : salade
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Jude Lew
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten