PAE-SA BANRAI (GESTOOMDE VIS OP BOEREN WIJZE)
Door het stomen blijft de vis sappig en trekken de smaken van kruiden en specerijen in.
1 roodbaars of rode poon van 750 gram
2 eetlepels rijstwijn
½ theelepel zout
½ theelepel witte peper
3 eetlepels nam pla (vissaus)
4 eetlepels vers limoensap
2 stengels citroengras, gekneusd en in grote stukken gesneden
1 middelgrote ui, in ringen gesneden
2 tenen knoflook, uit de knijper
2 lente-uitjes, in tweeën gesneden en gekneusd
4 verse of gedroogde Thaise chilipepers, gekneusd
4 eetlepels basilicum
4 eetlepels in staafjes gesneden galanga
Maak aan weerskanten inkepingen in de vis. Leg de vis in een stoommand. Verdeel er de rest van de ingrediënten over. Laat 25 minuten stomen. Geef er uw favoriete dipsaus bij.
4 personen
gebied : Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand
gerechtsoort : visgerecht
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten