zondag 3 december 2023

Runderstoofpot met rodekool

RUNDERSTOOFPOT MET RODEKOOL

4 sjalotten
½ rodekool
2 winterpenen
70 gram boter
500 gram runderriblappen
1 zakje biologische rundvleeskruiden (10 gram, Verstegen)
3 deciliter rode wijn
½ vloerbrood


Sjalotten schoonmaken en buitenste loszittende rokken verwijderen. Van kool buitenste bladeren verwijderen. Kool in parten snijden en witte stronk eruit snijden. Kool in repen snijden. Wortels schoonmaken en in schuine plakken van 2 centimeter dik snijden.
In braadpan 50 gram boter verhitten. Vlees in grote stukken snijden en al omscheppend 2 minuten bakken. Sjalotten toevoegen en 2 minuten meebakken. Vlees bestrooien met vleeskruiden en omscheppen. Rodekool en wortel erdoor scheppen. Langs rand van pan wijn erbij schenken. Langzaam aan de kook brengen. Vlees en groente afgedekt op laag vuur in 3 uur gaar laten stoven. Af en toe omscheppen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood in grote stukken verdelen. In koekenpan rest van boter smelten en brood erdoor wentelen. Broodstukken over runderstoofpot verdelen. Pan onder hete grill schuiven en brood in 5 minuten bruin laten worden.

4 personen

voedingswaarde : 650 kcal p.p.
bereidingstijd : 3½ uur

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : AllerHande januari 2002

Geen opmerkingen: