FONDUE NEUCHÂTELOISE (KAASFONDUE UIT NEUCHÂTEL)
250 gram Emmenthaler
250 gram Gruyère
4 deciliter witte wijn
2 teentjes knoflook
1 klein glaasje Kirsch
1 theelepel maïzena
versgemalen peper
stokbrood
Fondue wordt aan tafel bereid in een “caquelon”, een soort steelpan van aardewerk, boven een spirituslicht. Wrijf de caquelon in met de knoflookteentjes. Leg er de kaas in, geraspt of in zeer dunne reepjes gesneden. Giet er de wijn op en breng dit langzaam tegen de kook aan, waarbij men vrijwel voortdurend roert met een houten lepel. De beste resultaten krijgt men als men met de lepel over de bodem van de caquelon steeds een 8 beschrijft. Tegen dat de fondue begint te pruttelen voegt men de maïzena toe, aangemaakt met de Kirsch. Draai tenslotte enkele malen aan de pepermolen boven de fondue. Prik een stukje brood aan een lange fonduevork en haal dit door de fondue, ook bij voorkeur weer de vorm van een 8 beschrijvend. Zorg dat de fondue goed heet blijft.
4 personen
gebied : Neuchâtel, Zwitserland
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Heerlijke gerechten uit de hele wereld / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten