zondag 3 december 2023

Kaassalade met sinaasappels (Tsjechoslowakije)

KAASSALADE MET SINAASAPPELS

250 gram Edammer
2 middelgrote sinaasappels
2 appels
2 cichoreiwortels

SAUS
1/8 liter yoghurt
2 eetlepels citroensap
3 theelepels honing
1 theelepel mosterd
geraspte citroenschil


Snijd kaas, geschilde sinaasappels en appels in kleine vierkante blokjes. Meng deze voorzichtig door elkaar met de in kleine reepjes gesneden cichoreiwortels en schik het in een schaal.
Roer de yoghurt met citroensap, honing en mosterd samen tot een smeuïge saus, die met geraspte citroenschil op smaak gebracht wordt en apart geserveerd wordt in een sauskom.

4 personen

gebied : Tsjechoslowakije
gerechtsoort : salade

bron : De Tsjechische keuken / Ludmila Fraňková

Geen opmerkingen: