SALADE ROQUEFORT
200 gram Roquefort (of andere schimmelkaas die niet al te scherp is)
2 bananen
100 gram ananas
100 gram druiven
1 krop sla
1 deciliter Roquefort-kaassaus
slagroom (eventueel)
ROQUEFORT-KAASSAUS
2½ eetlepels olie
2½ eetlepels water
1 theelepel azijn
20 gram Roquefort
1 kleine ui
1 theelepel mosterd
zout
versgemalen peper
iets suiker (eventueel)
Maak de Roquefort-kaassaus: Meng 2½ eetlepels olie met 2½ eetlepels gekookt afgekoeld water, 1 theelepel azijn, 20 gram geraspte Roquefort, 1 kleine fijngesnipperde ui en 1 theelepel mosterd goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout, versgemalen peper en eventueel iets suiker.
Meng de verbrokkelde Roquefort met Roquefort-kaassaus. Snijd de bananen in plakjes en de ananas in kleine stukjes. Snijd de druiven doormidden en verwijder de pitten. Snijd tenslotte 10 blaadjes sla in kleine stukjes of reepjes. Roer de gesneden bananen, ananas, druiven, reepjes sla en het kaasmengsel goed door elkaar. Verzacht de smaak eventueel met een scheutje slagroom.
Doe de licht gekoelde salade op een platte schotel, garneer met blaadjes sla, stukjes banaan en bestrooi het geheel met een beetje geraspte Roquefort. Serveer hierbij toost en boter.
4 personen
gebied : Tsjechoslowakije
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Tsjechische keuken / Ludmila Fraňková
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten