zaterdag 23 december 2023

Gevulde portobello met smeltend zachte taleggio

GEVULDE PORTOBELLO MET SMELTEND ZACHTE TALEGGIO

4 grote portobello’s, van steeltjes ontdaan
6 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in fijne blokjes
100 gram zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
50 gram Parmezaan, geraspt
1 eetlepel fijngehakte dragonblaadjes
4 eetlepels grof gesnipperd basilicumblad
100 gram taleggio, in plakjes
zout
zwarte peper


Verhit de oven tot 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de paddenstoelen met de bolle kant beneden op de bakplaat en sprenkel er wat olie over; bestrooi ze met zout en peper. Zet de bakplaat in de oven en rooster de paddenstoelen 15 minuten tot ze zachter worden.
Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en smoor ui en bleekselderij 5 – 10 minuten op laag vuur tot ze gaar maar niet bruin zijn; roer om de paar minuten. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de knoflook toe en smoor alles nog een paar minuten. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.
Schep de helft van de Parmezaan, de dragon en de helft van het basilicum door het groentemengsel en breng op smaak met peper. (U kunt ook wat zout toevoegen, maar niet te veel omdat de taleggio vrij zout is.) Schep de vulling in de paddenstoelen en leg er een plakje taleggio op. Zet ze weer 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de paddenstoelen gaar zijn.
Zet de paddenstoelen op vier borden en sprenkel er wat olie over. Garneer ze met het achtergehouden basilicum en dien ze direct op met een groene sla.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Plenty : Genoeg groente om héél lekker te koken / Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen: