GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET PARMAHAM & TALEGGIO
1 grote bloemkool
beetje extra vergine olijfolie
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper
125 gram taleggio, in plakken
4 plakken Parmaham
4 flinke eetlepels crème fraîche
75 gram gruyère, fijn geraspt
slablaadjes, voor erbij
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en verwijder ook een stukje van het hart, vanaf de onderkant, zodat het iets minder compact is (snijd ook weer niet te veel weg, want de krop mag niet instorten). Snijd de bloemkool van boven naar beneden door en snijd van elke helft 2 plakken – 4 in totaal – van 2 centimeter dik. Leg ze op een bakplaat, bestrijk ze helemaal met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en zet hem 12 minuten in de oven.
Verwijder de aluminiumfolie en verlaag de oventemperatuur naar 200°C. Rooster de bloemkool nog 8 minuten.
Neem de bloemkool uit de oven – de plakken moeten goudbruin zijn – en keer ze om. Leg op alle plakken een kwart van de taleggio, een plak parmaham en 1 eetlepel crème fraîche. Bestrooi de plakken gelijkmatig met de gruyère en zet ze weer in de oven.
Rooster ze nog 8 minuten of tot de bloemkool goudbruin is en de kaas is gesmolten. De bloemkool moet volledig zacht zijn als je er met een scherp mes in steekt.
Serveer het gerecht meteen met licht aangemaakte slablaadjes.
2 - 4 personen
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Uit de oven : 100 Gerechten waar je niet naar hoeft om te kijken / Diana Henry
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten