ZOETE-AARDAPPELPUREE MET CHINESE KOOL EN ZALM
5 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
600 gram zoete aardappels, geschild en in blokjes
1 theelepel harissa of chilisaus
sap van 1 citroen
4 zalmfilets
50 gram boter
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 theelepel komijnpoeder
1 Chinese kool, in fijne reepjes
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui 5 minuten op een lage stand. Voeg de aardappelblokjes en 150 milliliter water of bouillon toe en kook afgedekt in 15 – 20 minuten gaar.
Meng intussen de harissa met 1 eetlepel olijfolie en een paan druppels citroensap. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en bestrijk met het harissamengsel. Bestrooi met de sesam en bak 10 minuten in het midden van de oven.
Giet de aardappelblokjes af en voeg de boter toe. Stamp tot een puree en houd warm. Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en komijn 1 minuut op de laagste stand.
Voeg de koolreepjes toe en roerbak 5 minuten, tot de kool licht geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kool met de puree op voorverwarmde borden en leg de zalm erop.
4 personen
voedingswaarde : 635 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Boodschappen november 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten