FRISZURE ZALMSOEP
200 gram rijstnoedels
½ bosje koriander, fijngehakt
6 sjalotjes, gesnipperd
1 theelepel vissaus
600 milliliter visbouillon
1 zalmfilet, in dunne plakjes
5 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel rietsuiker
2 lente-uitjes, in dunne ringen
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stamp of maal de koriander met 4 sjalotjes, de vissaus en ½ theelepel zwarte peper tot een pasta.
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kruidenpasta en rest van de sjalot toe en kook 2 minuten. Voeg de zalm en gember toe en kook 3 minuten.
Neem de pan van de warmtebron en breng de soep op smaak met het limoensap en de rietsuiker.
Verdeel de noedels over kommen. Giet de soep erover en bestrooi met de bosui.
2 personen
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Boodschappen oktober 2023
woensdag 15 november 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten