woensdag 15 november 2023

Temaki Sushi (Japan)

TEMAKI SUSHI

200 gram sushirijst
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
3 eetlepels mayonaise
½ theelepel wasabi
4 norivellen
½ komkommer, in dunne reepjes
½ avocado, vruchtvlees in reepjes
16 sprieten bieslook
4 plakjes gerookte zalm, in 8 stukken
sojasaus, voor erbij


Spoel de rijst af en doe in een pan met 250 milliliter koud water. Breng op een hoge stand al roerend aan de kook. Laat 2 minuten koken. Zet de warmtebron laag en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen. Neem van de warmtebron. Leg een theedoek tussen pan en deksel om condens op te nemen. Laat de rijst nog 15 minuten staan.
Verwarm de rijstazijn met de suiker tot deze is opgelost en voeg een snuf zout toe. Meng de rijst met de azijn en sprei wat uit zodat het snel kan afkoelen. Roer de mayonaise en wasabi door elkaar.
Knip de norivellen in de lengte door en leg in de breedte voor je op het werkvlak. Bedek de helft van het vel met een flinke lepel rijst en 1 theelepel wasabimayo. Leg een reepje komkommer en avocado, 2 sprieten bieslook en een stukje zalm schuin richting de rechter bovenhoek van de rijst. Rol vanuit de rechter onderhoek de nori over de vulling heen. Rol verder tot een puntzakje waaruit de vulling aan de bovenkant zichtbaar blijft. Serveer de sushi direct met sojasaus en naar smaak extra wasabi.

4 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereidings- / koeltijd : 30 / 30 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen oktober 2023

Geen opmerkingen: