PUREE VAN SELDERIJKNOL MET ROOMSAUS
4 kleine jonge selderijknollen
water
zout
1/8 lliter dikke room
¼ liter dikke roomsaus
pistachenoten
Heel jonge selderijknol, als die nog klein en zacht is, schillen, in dikke plakken snijden en in water met zout 15 tot 20 minuten, afhankelijk van hun formaat, koken. Die Caroline gebruikte waren zo klein dat ze er twee per persoon nam. Zo gauw als ze zacht zijn, ze van het vuur halen. Goed uit laten lekken en laten drogen. Met een stamper door een zeef wrijven. In een casserole boven laag vuur zetten en er 1/8 liter dikke room op 4 kleine selderijknolletjes aan toevoegen. Koken, onder constant roeren, tot de massa is gereduceerd tot een dikke puree, dat neemt ongeveer een kwartier. In de vorm van een koepeltje op een voorverwarmde schaal leggen en bedekken met ¼ liter dikke roomsaus op 4 selderijknolletjes. Rijkelijk bestrooien met ontvelde pistachenoten die in de oven lichtjes gebruind zijn en daarna in dunne plakjes zijn gesneden. Die worden natuurlijk van tevoren klaar gemaakt. Dat neemt nogal wat tijd, maar ze geven een heel speciale smaak aan het gerecht en maken het heel mooi.
2 personen
land : Frankrijk
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Het kookboek van Alice B. Toklas
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten