donderdag 16 november 2023

Voorjaarsgroentenragoût

VOORJAARSGROENTENRAGOÛT

400 gram jonge worteltjes
40 gram boter of margarine
450 gram voorgekookte krielaardappeltjes (CelaVita, koeling)
1 eetlepel bloem
2½ deciliter groentebouillon (van tablet)
zout
peper
nootmuskaat
6 lente-uitjes, in stukjes
450 gram diepvries-doperwten
2 deciliter slagroom
1 - 2 eetlepels citroensap
2 eetlepels grofgesneden kervel of peterselie


Worteltjes in lengte in vieren snijden en daarna in stukken snijden. Boter smelten, hierin wortel en krieltjes 5 minuten zachtjes bakken. Bloem erover strooien en 3 minuten meebakken.
Bouillon erbij schenken en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Afgedekt 10 minuten zachtjes laten stoven.
Lente-ui en doperwten toevoegen en 5 minuten laten mee garen. Slagroom erdoor roeren. Ragoût met citroensap, zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Kervel erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair juni 1996

Geen opmerkingen: