SUKIYAKI (GEBAKKEN RUNDVLEES MET KOOL EN MIE)
750 gram lendebiefstuk
3 blokken zachte tofu (tahoe)
12 lente-uien
6 gedroogde shiitake (Japanse champignons), ½ uur in koud water geweekt
500 gram jonge bladkool, waterkers of spinazie
2 uien, in dikke slierten
200 gram shirataki mie, voorgekookt
45 gram niervet
6 eieren (naar wens)
WARISHITA SAUS
2½ deciliter lichte sojasaus
75 gram suiker
¾ deciliter sake of mirin
3 deciliter dashi bouillon
Snijd het vlees in flinterdunne plakken. Snijd de tahoe in blokjes van 2 centimeter. Verwijder de wortels en groene toppen van de lente-uien en snijd de rest in stukjes van 5 centimeter. Trek de stelen van de paddenstoelen en halveer de hoeden. Was de groenten en gebruik alleen het frisse groen; scheur in stukjes van 5 centimeter. Schik groenten, vlees, tahoe en mie op een houten plateau.
Verhit een koekenpan met dikke bodem op een tafelbrander (of gebruik een elektrische pan). Wrijf de pan in met niervet tot het glimt. Bak het vlees bruin en keer het één maal; schuif het opzij in de pan.
Vermeng de ingrediënten voor de saus en giet in een kannetje. Leg wat van de groenten, tahoe en mie in de pan en schenk er wat saus over. Bak op matig vuur tot de groenten net beetgaar zijn en het vlees naar smaak gaar is. Serveer de gebakken ingrediënten meteen en vul intussen de inhoud van de pan aan.
Gebruikt u eieren, breek ze dan in aparte kommetjes, klop ze iets los en gebruik ze als dipsaus voor het gebakken eten.
6 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Japan (Oosters Culinair) / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten