TIJM-HONINGBIEFSTUK MET PROVENÇAALSE ANDIJVIE
½ struik andijvie
2 dikke haasbiefstukjes à 125 – 150 gram
1 eetlepel honing
½ eetlepel verse tijmblaadjes
klein stukje rode peper, fijngehakt, zonder zaadjes
zeezout
25 gram boter of margarine
1½ eetlepel olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
4 zwarte olijven, fijngehakt
¼ citroen, de schil in dunne reepjes gesneden
zout
versgemalen peper
Kook de andijviestruik in ruim kokend water met zout in 4 minuten beetgaar. Laat de andijvie uitlekken, leg de struik tussen 2 doeken en verzwaar het, zodat vocht eruit kan lopen. Bestrijk de biefstukjes met honing en bestrooi ze met tijm, rode peper en zeezout naar smaak. Verhit in een braadpan of koekenpan de boter en ½ eetlepel olijfolie en schroei hierin de biefstukjes aan beide kanten dicht. Bak ze op laag vuur in 10 minuten aan beide kanten mooi bruin en rosé. Snij de andijvie in grove stukken. Verhit in de wok 1 eetlepel olijfolie en roerbak hierin de andijvie met de knoflook 5 minuten. Schep de olijven, citroenreepjes en wat zout en peper erdoor. Serveer de andijvie bij de biefstukjes.
Lekker met aardappelen (gekookt in water met zout en een takje tijm).
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair mei 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten