ASPERGEPAKETJE MET ROODBAARS EN KAPPERTJES
400 gram witte asperges
zout
370 gram roodbaarsfilets
peper
3½ eetlepels olijfolie
4 takjes peterselie
1 eetlepel kappertjes
½ citroen
Asperges met dunschiller vlak onder kopje naar beneden schillen en houtachtige uiteinden (2 centimeter) eraf snijden. In grote pan met ruim kokend water en zout asperges in 8 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken.
Intussen roodbaarsfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en roodbaarsfilets op hoog vuur om en om 1 minuut bakken. Van vuur afnemen. Boven kommetje peterselie fijnknippen. Kappertjes fijnhakken en met rest van olie door peterselie scheppen. Op smaak brengen met peper. Citroen goed schoonboenen en in dunne plakjes snijden.
Op werkblad bakpapier uitspreiden. Asperges in midden leggen, met alle punten naar dezelfde kant. Roodbaarsfilets erop leggen en besprenkelen met kappertjesolie. Schijfje citroen erop leggen. Bakpapier tot pakketjes dichtvouwen.
Oven voorverwarmen op 225°C. Pakketjes op bakplaat in midden van oven in 6 à 8 minuten laten garen. Pakketjes op twee borden leggen en aan tafel openmaken, oppassen voor vrijkomende stoom.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : AllerHande mei 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten