zondag 7 mei 2023

Schnitzelrolletjes met gepofte aardappel

SCHNITZELROLLETJES MET GEPOFTE AARDAPPEL

1 bak pofaardappels in de schil (450 gram, AH)
4 varkensschnitzels
8 plakjes rauwe ham
5 eetlepels olijfolie
1 zak groentemix met broccoli, haricots verts, asperges en basilicum (Iglo)
300 gram panklare spinazie


Aardappels in magnetron op vol vermogen (700 Watt) 10 minuten verhitten. Schnitzels halveren, ham erop leggen, oprollen en vastzetten met cocktailprikker. In koekenpan helft van olie verhitten en schnitzelrolletjes in 6 – 8 minuten rondom bruin en gaar bakken. In hapjespan of wok rest van olie verhitten en groentemix 5 minuten roerbakken. Spinazie nog 2 – 3 minuten meebakken. Aardappels opensnijden, op bord leggen en yoghurt-knoflooksaus (uit bak van aardappels) erover schenken. Schnitzelrolletjes met zout bestrooien en ernaast leggen. Groentemix erbij scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : AllerHande mei 2003

Geen opmerkingen: