STOOFGERECHT MET KIP, COURGETTE EN SPERZIEBONEN
400 gram kipfilet
2 rode uien, in partjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 courgette, in stukken
500 gram panklare sperziebonen
½ eetlepel chilipeper
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
250 milliliter kippenbouillon
1 – 2 eetlepels olijfolie
½ citroen, in plakken
Kipfilet in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan kip, ui, knoflook, courgette en sperziebonen door elkaar scheppen. Chilipoeder, kaneel, koriander en olie erdoor mengen. Het bouillon in pan schenken.
Deksel op pan leggen en bouillon op matig vuur tegen de kook aan brengen. Vuur laag draaien en kip in 30 minuten heel zachtjes gaarstoven. Laatste 10 minuten citroen meestoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met couscous.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : AllerHande mei 2003
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten