KROPSLA MET EIERDRESSING
3 eieren
1 kropsla
2 takjes peterselie
1 deciliter olijfolie (extra vierge)
2 eetlepels dragonazijn
zout
versgemalen peper
Eieren in 10 minuten hard koken. Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken. Bladeren in stukjes scheuren. Peterselie fijnknippen. Eieren laten schrikken, pellen, halveren en dooiers eruit nemen.
Boven slaschaal eierdooiers door zeef wrijven. Al kloppend scheutje voor scheutje olijfolie en azijn toevoegen, blijven kloppen tot mooi gebonden dressing. Peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten heel fijn hakken. Sla luchtig door dressing scheppen. Eiwit erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande mei 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten