zondag 7 mei 2023

Kropsla met eierdressing

KROPSLA MET EIERDRESSING

3 eieren
1 kropsla
2 takjes peterselie
1 deciliter olijfolie (extra vierge)
2 eetlepels dragonazijn
zout
versgemalen peper


Eieren in 10 minuten hard koken. Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken. Bladeren in stukjes scheuren. Peterselie fijnknippen. Eieren laten schrikken, pellen, halveren en dooiers eruit nemen.
Boven slaschaal eierdooiers door zeef wrijven. Al kloppend scheutje voor scheutje olijfolie en azijn toevoegen, blijven kloppen tot mooi gebonden dressing. Peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten heel fijn hakken. Sla luchtig door dressing scheppen. Eiwit erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : AllerHande mei 2002

Geen opmerkingen: