MEE CHAR (VEGETARISCHE EIERMIE)
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 – 2 kleine, gedroogde, rode Spaanse pepers, grof gehakt
85 gram of 1 nest eiermie, week gedroogde eerst
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
½ theelepel suiker
60 gram taugé
60 gram broccoli, in roosjes verdeeld
60 gram wortel, in luciferreepjes gesneden
korianderblaadjes voor de garnering
Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook goudbruin. Voeg al roerend de Spaanse pepers toe. Voeg één voor één de andere ingrediënten toe (behalve de koriander) en roer om na elke toevoeging.
Vermeng alles goed, doe over op een schotel en garneer met grof uiteen gescheurde korianderblaadjes.
1 persoon
gebied : Cambodja
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr
zaterdag 25 februari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten