FEU KHUA (GEBAKKEN RIJSTNOEDELS)
450 gram platte rijstnoedels
zonnebloemolie om te bakken
3 scharreleieren (maat M), losgeklopt
1 middelgrote rode ui, in ringen
2 hete rode chilipepers, in ringetjes
4 teentjes knoflook, geperst
250 gram oesterzwammen, in plakjes
350 gram paksoi, gesneden
175 gram bamboescheuten uit blik, uitgelekt en afgespoeld onder de koude kraan
10 kerstomaatjes, in kwarten
4 eetlepels vegetarische oestersaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel honing
2 theelepels maïzena, vermengd met een beetje water tot een pasta
½ theelepel gemalen witte peper
een handvol gehakte korianderblaadjes, om te garneren
een grote handvol taugé, om te garneren
lichte sojasaus gemengd met fijngehakte chili, om te garneren
Kook de rijstnoedels volgend de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel goed na onder de kraan.
Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok. Doe de noedels in de wok en roerbak ze een paar minuten. Roer het losgeklopte ei erdoor en blijf roerbakken tot het ei is gestold en de noedels ermee zijn bedekt. Haal de noedels uit de wok en schep ze op een bord.
Verhit nog eens 2 eetlepels zonnebloemolie in de wok. Voeg de ui, chilipeper en knoflook toe en fruit een paar minuten. Doe er de paddenstoelen, paksoi, bamboescheuten en 120 milliliter water bij en bak tot de paksoi begint te slinken. Voeg de kerstomaatjes, oester- en sojasaus, honing, maïzenamengsel en peper toe. Laat de saus indikken.
Doe de noedels weer in de wok en roerbak ze tot ze goed vermengd zijn met de saus en warm zijn. Serveer direct, gegarneerd met gehakte koriander en taugé. Breng op smaak met de chili-sojasaus.
4 - 6 personen
gebied : Laos
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : World Food Café Snel & Simpel : Recepten voor een vegetarische reis / Chris & Carolyn Caldicott
zaterdag 25 februari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten