LASSI MET ROZENSMAAK
Zoete en hartige lassi is altijd erg geliefd bij Indiase en Maleise koffiehuizen, restaurants en stalletjes. Dit Indiase yoghurtdrankje werkt kalmerend en verkoelend en is dus ideaal bij pittig eten. Hartige lassi is vaak zout en op smaak gebracht met munt, terwijl de zoete drank geurig is gemaakt met e traditionele essences van rozen of pandanblad.
3 deciliter yoghurt
1 – 2 theelepels rozenessence
2 theelepels suiker
6 ijsblokjes
rozenblaadjes, als garnering
Klop in een kan de yoghurt en 1 ½ deciliter water glad. Voeg de rozenessence en suiker toe en pas de zoetheid aan naar smaak, meng goed.
Verdeel de ijsblokjes over twee glazen en schenk de lassi erop. Versier met een paar rozenblaadjes en dien op.
2 personen
voedingswaarde : 104 kcal p.p.
gebied : Maleisië en Singapore
gerechtsoort : drank
bron : De keuken van Maleisië en Singapore / Ghillie Başan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten