PANEER (ZELFGEMAAKTE KAAS)
2½ liter volle melk
6 deciliter yoghurt of 5 eetlepels citroensap of 2 theelepels citroenzuur of 6 deciliter zuur geworden wei
Breng de melk aan de kook in een pan die zo groot is dat de melk omhoog kan komen. Bekleed intussen een vergiet aan de binnenkant met 2 lagen kaasdoek. Zet deze boven een pan om de wei op te vangen. Als de melk omhoog begint te komen, roer dan langzaam de yoghurt, het citroensap, het citroenzuur of de wei erdoor.
Breng het mengsel weer aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. De ‘sponsachtige’ paneer scheidt zich vrijwel meteen af van de helder geelgroene wei. Als de wei niet helemaal helder wordt, voeg dan nog wat ‘stremsel’ (yoghurt, citroensap, citroenzuur of wei) toe.
Vang de paneer op in de kaasdoek als deze volledig gescheiden is van de wei. Bind de kaasdoek dicht en pers de paneer, door er enige tijd een gewicht op te plaatsen. Hoe langer de paneer geperst is, hoe steviger hij wordt.
4 personen
gebied : India
gerechtsoort : basisgerecht
bron : India : Keuken van 1001 smaken / Thea Spierings
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten