GHEE (GEKLAARDE BOTER)
Ghee maken is niet moeilijk, maar het kost wel wat tijd. Om de zoete, nootachtige smaak van de gesmolten boter naar buiten te brengen, is het nodig om hem lang en zachtjes te laten koken.
1 kilogram boter
Verwarm boter in een grote zware pan boven een tig hoog vuur, tot deze kookt. Draai het vuur laag als het oppervlak is bedekt met wit schuim. Laat de boter zachtjes pruttelen zonder deksel. Verwijder de vaste melkdeeltjes van het oppervlak. Let op dat de boter niet verbrandt.
De ghee is klaar als hij goudkleurig is en zo helder dat u de bodem van de pan kunt zien, na 30 minuten.
Schep de ghee voorzichtig in een kan of pot en laat hem onafgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Ghee die op de juiste wijze is bereid en op een koele, droge plek wordt bewaard, blijft maanden goed.
Voor 800 gram ghee.
gebied : India
gerechtsoort : basisgerecht
bron : India : Keuken van 1001 smaken / Thea Spierings
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten