woensdag 4 januari 2023

Gajar Halava (India)

GAJAR HALAVA (WORTELPUDDING)

175 gram boter
1 kilogram verse wortels, geschraapt en geraspt
6 deciliter melk
300 gram suiker
3 eetlepels rozijnen
3 eetlepels amandelschilfers, licht geroosterd
1 theelepel kardemom, gemalen


Smelt de helft van de boter en voeg de geraspte wortel toe. Stoof dit 10 minuten zonder deksel boven een matig hoog vuur. Roer regelmatig zodat de wortel gelijkmatig gaar wordt en niet aanbrandt.
Voeg de melk, de suiker, de rozijnen, de amandelschilfers en de rest van de boter toe. Laat alles nog 15 à 25 minuten koken, tot de halava dik wordt en een massa vormt.
Leg de halava op een serveerschaal. Vorm e halava tot een ronde koek van 2½ centimeter dik, zodra hij voldoende is afgekoeld. Garneer met de kardemom.
Zet de halava een half uur in de koelkast zodat hij stevig wordt. Snijd er punten van en serveer ze als tussendoortje of als dessert.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : nagerecht

bron : India : Keuken van 1001 smaken / Thea Spierings

Geen opmerkingen: