KLASSIEKE CHAI
5 centimeter verse gember, geraspt
1 liter melk (liefst volle, maar halfvolle is ook goed)
5 volle theelepels ontbijttheeblaadjes
1 volle theelepel zwarte peperkorrels
½ kaneelstokje
6 kruidnagels
10 kardemompeulen, gekneusd
¼ nootmuskaat, geraspt
2 – 3 eetlepels gecondenseerde melk
Maal de peperkorrels, kaneel en kruidnagels grof in de vijzel. Doe ze met de gember, melk, theeblaadjes, kardemom en nootmuskaat in een pan.
Breng de melk aan de kook (kijk uit dat hij niet overkookt), draai het vuur laag en laat 15 minuten zacht koken; roer af en toe zodat de melk niet aanbrandt.
Klop de gecondenseerde melk erdoor en blijf 3 – 4 minuten roeren, met de pan op laag vuur. Proef en voeg naar smaak extra gecondenseerde melk toe.
Schenk het mengsel door een zeef in een theepot of kan, schenk de thee in je favoriete theekopje of beker en dien meteen op.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gebied : India
gerechtsoort : drank
bron : India Express / Rukmini Iyer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten