KABLI CHANNA
Dit is een traditioneel gerecht uit de Punjab, gebaseerd op witte kikkererwten, maar het kan ook bereid worden met bruine bonen, kapucijners, erwten, gedroogd dan wel vers, uit blik of weckfles.
300 gram kikkererwten
2 fijngesneden middelgrote uien
50 gram margarine of 3 eetlepels olie
½ theelepels knoflookpoeder
½ theelepels geelwortelpoeder
½ theelepels rode of cayennepeper
½ theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen gemberpoeder
3 ontvelde tomaten, in stukjes
zout (naar smaak)
Fruit de uien 5 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de specerijen toe en fruit al roerend 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en fruit onder voortdurend roeren nog 5 minuten. Voeg ten slotte de peulvruchten, zout en 1 kop water toe.
Kook tot de peulvruchten gaar zijn; dit duurt ongeveer ½ uur voor gekookte bonen uit weckfles of blik, 1 – 2 uur voor gedroogde geweekte peulvruchten of 20 – 30 minuten in de snelkookpan.
4 personen
gebied : Punjab, Pakistan
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten