CURRYPASTA
4 eetlepels korianderzaad
2 eetlepels komijnzaad
1 eetlepel fenegriekzaad
1 eetlepel venkelzaad
2 curryblaadjes
2 gedroogde rode chilipepers
2 theelepels gemalen kurkuma
2 theelepels chilipoeder
5 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels water
125 milliliter plataardige olie, plus extra om af te dekken
Maal het koriander-, komijn-, fenegriek- en venkelzaad, de curryblaadjes en gedroogde rode chilipepers in een molentje of wrijf ze fijn in de vijzel. Schep in een kom en roer met de kurkuma, azijn, het chilipoeder en het water tot een gladde pasta.
Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan met dikke bodem. Voeg de pasta toe en verwarm onder voortdurend roeren 10 minuten op een laag vuur of tot het water geheel is verdampt en de olie naar boven komt.
Laat afkoelen en schep in een glazen pot met deksel. Bewaar maximaal 1 maand in de koelkast.
Voor 350 milliliter
gebied : India
gerechtsoort : specerijenmengsel
bron : De allerlekkerste Indiase gerechten : Makkelijke, overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven / Réchel Buitenrust Hettema-van Coevorden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten