ADRAK KA SHERBET (GEMBERDRANK)
Deze ijskoude drank met zijn pittige, scherpe smaak is heerlijk als het erg warm is – vooral tijdens de drukkend warme weken die voorafgaan aan de moesson. Gember wordt van oudsher gebruikt in India vanwege zijn geneeskrachtige werking. Gember helpt als de maag van streek is en veel Indiërs drinken dan ook een gemberdrank na de maaltijd om de spijsvertering te bevorderen.
70 gram verse gemberwortel, zeer fijn gesneden
½ eetlepel citroenraspsel
1,2 liter kokend water
2 eetlepels vers citroensap, of naar smaak
4 eetlepels fijne kristalsuiker
citroen, ter garnering
munt, ter garnering
Doe de gember samen met het citroenraspsel in een hittebestendige kom. Schenk het kokende water erover en roer alles om. Laat de gemberdrank een hele nacht trekken.
Zeef de gemberdrank in een grote kan. Roer het citroensap en de suiker erdoor. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg naar smaak nog wat citroensap en suiker toe. Garneer hem met citroen en munt.
4 - 6 personen
gebied : India
gerechtsoort : drank
bron : De keuken van India / Beverly Leblanc
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten