donderdag 6 oktober 2022

Gegratineerde gehakt-koolschotel

GEGRATINEERDE GEHAKT-KOOLSCHOTEL

1 groene savooiekool (800 gram)
zout
2 uien
1 eetlepel margarine
400 gram gehakt
½ theelepel kruidnagelpoeder
peper
4 sneetjes oud wittebrood
50 gram geraspte jong belegen kaas
2 theelepels kruizemunt


Van kool lelijk blad verwijderen. In vieren snijden en stronk verwijderen. Kool in reepjes snijden. In pan met weinig water en zout in 15 minuten zachtjes gaarkoken. Afgieten en in vergiet laten uitlekken. Uien pellen en in stukjes snijden. In koekenpan margarine verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen. Met vork in 5 minuten rul, maar niet bruin bakken. Toevoegen: kruidnagelpoeder, zout en peper. Door elkaar roeren. Brood ontkorsten en boven kom verkruimelen. Kaas erdoor mengen. Ovenschotel met een inhoud van 2 liter invetten. Helft van kool over bodem verdelen. Helft van kruizemunt erover strooien. Gehaktmengsel erover verdelen. Bedekken met rest van kool. Rest van kruizemunt erover strooien. Afdekken met brood-kaasmengsel.
Oven voorverwarmen op 225°C. Ovenschotel in midden van oven in 30 minuten goudbruin bakken. Lekker met gebakken aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 515 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 40 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip oktober 1986

Geen opmerkingen: