CHINESE KOOLSALADE MET MANGO
300 gram Chinese kool
¼ rettich (100 gram)
1 rijpe mango
1½ eetlepel (witte wijn)azijn
2 theelepels mosterd
1 theelepel dragon
zout
peper
4½ eetlepel olie
2 eetlepels gemalen kokos
Van Chinese kool lelijk blad verwijderen en in dunne reepjes snijden. Wassen en in vergiet laten uitlekken. In slaschaal doen. Rettich schillen en in kleine blokjes snijden. Mango dun schillen en rond pit in plakken snijden. ¾ Deel van vruchtvlees in schijfjes snijden. Rest van vruchtvlees boven kommetje door zeef wrijven. Toevoegen: azijn, mosterd, dragon, zout, peper en olie. Tot sausje roeren. In droge koekenpan kokos in 2 minuten goudbruin roosteren.
Door Chinese kool rettich en sausje scheppen. Mango erover verdelen. Kokos erover strooien.
Lekker bij kipfilet en gebakken aardappelen.
4 personen
voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip oktober 1986
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten