donderdag 6 oktober 2022

Chinese koolsalade met mango

CHINESE KOOLSALADE MET MANGO

300 gram Chinese kool
¼ rettich (100 gram)
1 rijpe mango
1½ eetlepel (witte wijn)azijn
2 theelepels mosterd
1 theelepel dragon
zout
peper
4½ eetlepel olie
2 eetlepels gemalen kokos


Van Chinese kool lelijk blad verwijderen en in dunne reepjes snijden. Wassen en in vergiet laten uitlekken. In slaschaal doen. Rettich schillen en in kleine blokjes snijden. Mango dun schillen en rond pit in plakken snijden. ¾ Deel van vruchtvlees in schijfjes snijden. Rest van vruchtvlees boven kommetje door zeef wrijven. Toevoegen: azijn, mosterd, dragon, zout, peper en olie. Tot sausje roeren. In droge koekenpan kokos in 2 minuten goudbruin roosteren.
Door Chinese kool rettich en sausje scheppen. Mango erover verdelen. Kokos erover strooien.
Lekker bij kipfilet en gebakken aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip oktober 1986

Geen opmerkingen: