MOSSELEN MET KNOFLOOK-TOMATENSAUS
2 uien
75 gram worteltjes
3 tomaten
3 takjes selderij
3 takjes peterselie
1 zak mosselen van 2 kilogram
1 eetlepel olie
1 theelepel paprikapoeder
zout
peper
2 teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
Uien pellen en fijnsnipperen. Worteltjes schrappen en wassen. In kleine stukjes snijden. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water. Ontvellen en in stukjes snijden. In kopje selderij en peterselie fijnknippen. Mosselen onder koud stromend water één voor één schoonspoelen. Geopende (die na tik tegen aanrecht geen sluitbeweging maken) en kapotte exemplaren verwijderen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Schaal voorverwarmen. In grote pan olie verhitten. Toevoegen: ui, wortel, paprikapoeder, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 3 Minuten zachtjes bakken. Toevoegen: mosselen, peterselie-selderijmengsel, citroensap en 1½ deciliter water. Op hoog vuur met deksel op pan mosselen 8 minuten koken tot ze allemaal open zijn. Af en toe omschudden. Alles overdoen in warme schaal.
Lekker met stokbrood en kropsla.
2 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip oktober 1986
donderdag 6 oktober 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten